Loader
SATTMARK PAVILION
16610
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16610,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
About This Project

SATTMARK PAVILION

Parainen, Finland, 2000-2003
The Sattmark Pavilion is sited next to an old croft house, built in the late 18th century. The croft now serves as a cafe and restaurant, and the Pavilion is connected to these activities. The scale of the Pavilion is suited to the croft and together with a small storehouse they create a partly enclosed yard space. The Pavilion has a simple wood structure, with terraces functioning as protecting walls when they are in the upright position, during the night and in the winter. The thick, longer back wall serves as a noise barrier towards the Saaristotie road. The wall is partly filled with straw bales, partly with storage space. The restaurant tables are fixed to the back wall. When the building is used for dancing, the tables can be turned in an upright position against the wall. The roof is made of shingles, the same as the roof of the storehouse in front of it.